Bebek İçin Tarhana Çorbası

bebek-icin-tarhana-corbasi
bebek için tarhana çorbası

Bebek için tarhana çorbası oldukça besleyici bir yiyecektir. İyi beslenen çocuklar daha iyi gelişir, güçlü kemiklere ve dişlere sahip olur, daha fazla enerji alır ve hastalıklara karşı daha iyi direnebilir. İyi beslenme, çocukların çok yemek yemesi veya belirli yiyecekleri çok yemesi anlamına gelmez. Çocuklar boyutlarına ve yaşlarına uygun miktarlarda yerler. Çocukların yedikleriyle yetişkinlerin ne kadar yediğini karşılaştıramayız. Önemli olan yediğiniz yemeğin miktarı değil, besin değeridir.

Bebek için tarhana çorbası kapsamında, temel besinler çocukların büyümesine yardımcı olan besinlerdir. Vitamin içeren esinler Tüm seze ve meyveler (yeşil yapraklar sarı yapraklar kök sezeler ve ütün meyveler özellikle portakallar kışın C vitamini yazın ise mandalina limon, domates gibi besinlerdir. Protein içeren yiyecekler Süt ve süt ürünleri (yoğurt peynir) ve et ve yumurta gibi yiyecekler. Peynir yoğurt puding ayran sütlaç ve benzeri sütlü çorbalar et alık tavuk yumurta ve kuru mercimek Tarhana ve nohut gibi baklagiller tarzında gıdalar sınıflandırılır. Anneler genellikle bebeklere tarhana çorbası verilir mi? gibi aştırmalar yaparken cevabın evet olduğunu görmektedir.

Başlıklar

Ek Gıda Bebek İçin Tarhana Çorbası

Bebek için tarhana çorbası ek gıda için verilebilir. Çocukluk dönemi için tamamlayıcı beslenme çözümlerinde ev yapımı sebze çorbasının önemli olduğunu vurgulanıyor. Anneler patates, pirinç, mercimek, kabak kaynatılarak yağ ile zenginleştirilmiş bu çorbaların yerine tavuk çorbası ve yoğurt çorbası verildiğine dikkat çekiyor. Bebekler için en iyi tamamlayıcı yemeğin tarhana çorbası olduğu söyleniyor.

Uzmanlar, 100 gram kuru tarhananın 1,3 gram protein içerdiğini ve sütle pişirildiğinde mükemmel protein içeriğine sahip olduğunu açıklıyor. Sütsüz tavuk veya et suyu ile pişirilen tarhana çorbasının çocuklar için çok önemli bir tamamlayıcı besin kaynağı olduğunu belirtiyor.

6 Aylık Bebeğe Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bebek için tarhana çorbası ek gıda niteliğinde bebeklere içirilebilir. Çorbalar hem besleyici hem de besleyicidir. Bebeğin beslendikten sonra 2 saat boyunca sakin ve rahat olması, uzun ve kesintisiz bir uyku uyuması çok önemlidir. Çorba, katı yiyeceklere geçiş yaparken bebeğinizin ilk yemeği olmalıdır. İlk öneri sebze çorbası. Sebze çorbası seçerken veya yaparken çocuğunuzun sindirimi zor olan ve gaza neden olan sebzelerden kaçınmalısınız. Sindirimi daha kolay ve tadı daha iyi olan sebzeleri seçmeye özen göstermelisiniz. Buna bir örnek vermek gerekirse; Havuç, patates ve bezelye, ilk bebeğiniz için en ideal sebzelerden bazılarıdır.

Yoğurt bildiğiniz gibi dördüncü aydan sonra verilen bir besindir. Genelde sütten kesilmiş bebekler de tercih edilir. Yoğurttan sonraki ilk deneme genellikle sadece bir yemek kaşığı sebzedir. Bu miktarı aşmamaya özen göstermeli ve bebeğinize tattığı her yeni tada alışması için mutlaka zaman tanımalısınız. Çorba yapma sürecinde genellikle ilk denemelerde sıvı halde hazırlamanız ve sonraki denemelerde koyulaştırmanız gerekir. Bu arada mercimek çorbası bebeğinizde gaza neden olacağı için uzun süre tercih etmenizi önermiyoruz.

Güzel tarhana çorbasına gelin. Bebeklere tarhana çorbası tarifi araştırmalarında öncelikler arasında yer alıyor. Tarhana çorbası bebekler için en iyi yiyeceklerden biridir; Ancak baharatlı olmamasına dikkat edin. Önceden pişirdiğiniz çorbaları genellikle gün içinde deneyin ve bebeğinizi izleyin. Bebekler için bu çorba evresinin 6. ayda başladığı anlamına gelir. Tüketilen miktar her bebek için farklıdır, bu nedenle bebeğinizi asla zorlamayın. Ona alışması ve davranışlarını yakından gözlemlemesi için zaman tanıyın.

6 Aylık Bebeğe Un Tarhana Çorbası Verilir Mi?

Bebek için tarhana çorbası kapsamında unlu tarhana çorbası bebeklere verilebilir. Anne sütü, bir bebeğin doğumdan itibaren sağlıklı gelişimi için her zaman birinci önceliktir. Belli bir aya kadar anne sütü alması gereken bebeklerimiz, sonraki aylarda anne sütüne ek besinler alırlar. Katı gıdalara geçiş sürecinde bebeğin ilk yiyeceği besinler, çocuğun hayatındaki ilk değişiklikler genellikle yoğurt, meyve, çorba gibi besinlerdir.

Ancak bebeğinizin büyümesini takip ederken anne sütü dışında verilen katı gıdaların miktarı ve türü çok önemlidir. Anneler bebekleri büyüdükçe araştırmalara girerken 6 aylık bebeğe tarhana çorbası verilir mi? veya 7 aylık bebeğe tarhana çorbası verilir mi? gibi araştırmaları sıklıkla yapmaktadır.


Çorba hem besleyici hem doyurucu. Bebeğin beslendikten sonra 2 saat boyunca sakin ve rahat olması, uzun ve kesintisiz bir uyku uyuması çok önemlidir. Çorba, bebeğinize katı gıdalara geçiş yaparken vermeniz gereken ilk besindir. İlk öneri sebze çorbası. Sebze çorbası seçerken veya yaparken çocuğunuzun sindirimi zor olan ve gaza neden olan sebzelerden kaçınmalısınız. Sindirimi daha kolay ve tadı daha iyi olan sebzeleri seçmeye özen göstermelisiniz.

Bebekler İçin Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Bebeklere tarhana çorbası yapmak için tarhanaya ihtiyaç vardır her şeyin dogalını istyen annelerde tarhana tarifini bu şekilde kullanabilir.

  • Biberleri derin bir tencereye alın.
  •  Üzerine dilimlenmiş soğan ve domatesi koyun.
  • Tencereye 2 su bardağı suyu ekleyin ve malzemeleri kaynatın.
  • Sebzeler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve tüm malzemeleri büyük bir kevgir içine aktarın ve süzün.
  • Sebzeleri bir kâseye koyun ve yoğurdu ekleyin. Sebzelere su eklemek için yaş mayayı açın.
  • Tüm malzemeler birleştirilene kadar iyice karıştırın.
  •  Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya başlayın. Hamuru 5 saat dinlenmeye bırakın.
  •  Biraz un ekleyin, tekrar yoğurun ve tekrar bekletin. Hamurun ekşi olması için hamuru 3 gün dinlendirin.
  • Bu arada her gün biraz un ekleyin ve yoğurun.
  •  Bu sürenin sonunda ekşi hale gelen tarhana tozunu iri parçalar halinde ayırın ve serin, güneşli bir yerde temiz bir çarşaf üzerine kurumaya başlayın. Tarhanayı en az 2 gün iyice kurulayın.
  • Daha sonra mutfak robotuna alıp toz haline getirin. Bir bez torba veya kavanozda saklayın.

Bebek İçin Sütlü Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bazı uzmanlar tarhananın amino asitler, B vitaminleri, kalsiyum, demir ve çinko içeren mükemmel bir besin olduğunu bildirmektedir. Aşağıdaki tarhana tariflerinin tümü 6 ay ve üzeri bebekler için uygundur. Sadece 12 aylıktan büyük çocuklar tarhanalı süt çorbası yemelidir. Çünkü doktorlar 1 yaşından önce süt verilmesini önermemektedir.

Tarife göre önce küçük bir tencereye yarım çay kaşığı su ve 1 çay kaşığı sütü dökün. Tarhanayı ekleyin ve pişene kadar sürekli karıştırın. Çocuk tarhana çorbası piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı dökün ve altını kapatın. Topaklar varsa, karıştırarak onlardan kurtulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi bebeklerimiz 6 ay gibi erken bir zamanda katı gıdalara başlayabilir. Bu dönemde hipoalerjenik veya hipoalerjenik ürünleri tercih ettiğimiz için genellikle sütlü pirinç yemi tercih edilir. Bebeklere tarhana alerji yapar mı diye dert etmenize gerek yoktur. 6.aydan itibaren de kahvaltıya başlayan bebeklerimiz de farklı besinler tüketmeye başlar. Ancak elbette hazırlanan yiyeceklerin tuzlu veya baharatlı olmaması ve iyice öğütülmesi gerekir. Taşlama işleminde rondo kullanılmasını önermiyoruz.
Çorba, hem besleyici hem de uzun ömürlü, bebeğinizin beslendikten, eğlenceli oyunlar oynadıktan ve uzun, derin bir uykuya daldıktan sonra 2 saat boyunca güvende olmasına yardımcı olan oldukça etkili bir katı gıdadır. Bebeğinize katı gıdalara geçişte vermeniz gereken ilk çorba sebze çorbasıdır.
Sebze çorbası pişirirken lezzetli ve sindirimi kolay sebzeleri seçmeye çalışın ve bebeklerin sindirimi zor olan karbonatlı sebzelerden kaçının. Havuç, patates ve bezelye ilk denemeniz için ideal sebzelerdir.

İlk kez yoğurt denerken sadece bir yemek kaşığı sebze ile başlamalısınız, bu miktarı aşmayın. Bebeğinize bu yeni tada alışması için zaman vermelisiniz. Sebze çorbaları yaparken önce çorbayı sıvı hale getirip ardından koyulaştırmayı deneyin.

Mercimek çorbası çocuklarda şişkinlik ve rahatsızlığa neden olacağından uzun süre kullanılmamalıdır. Tarhana çorbası bebekler için iyi bir besindir. Ama önemli olan baharatlı olmaması. Günün ilk çorbasını denerken bebeğinize göz kulak olmak iyi bir uygulamadır.

Faydalı olabilecek diğer içerikler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*